Як обдурити антиплагіат: 5 стратегій боротьби

Як обдурити антиплагіат?

Тонни ненависті генеруються студентами в процесі доведення курсової чи реферату до необхідного відсотка унікальності. Зазвичай потрібно домогтися не менше 70%. Здавалося б, планка невисока, але ж у навчальних роботах завжди вистачає термінів, стійких наукових оборотів і цитат, тому 70% унікальності для навчальної чи наукової роботи - це серйозна вимога.

Навіть вимога в 50% унікальності змусить вас попотіти, а якщо "добрий" викладач хоче 80-90%, можна відразу шукати мило і мотузку.

Навіщо це потрібно? Для чого такі муки? Хто вигадав ці звірячі проги? Тут прямо руки сверблять вставити смайлик, що б'ється головою об стіну.

Необхідність цих програм ми докладно розібрали у статті «Навіщо він потрібен, цей антиплагіат?». А тепер поговоримо про те, як обдурити антиплагіат - як довести реферат, дипломну або курсову до потрібного порога унікальності - і, бажано, малою кров'ю.

Битва за унікальність


Стратегія 1. Глибока переробка тексту. Недоторканими залишаємо тільки цитати, визначення, ставимо посилання. Решта матеріалу переробляємо: пропозиції перефразовуємо, чужі думки висловлюємо власними словами. До компіляції підходимо вибірково - беремо з книг і статей те, що потрібно, а не все підряд. Аналізуємо, синтезуємо. Цей трудомісткий спосіб унікалізації дозволяє пройти антиплагіат навіть з курсовою, компільованої переважно з пари-трійки джерел.

Стратегія 2. Побільше власних думок. Чужий текст використовуємо тільки для підтвердження своєї позиції, для прикладів, а також в якості основи для дискусій (при цьому його переробляємо). Більше висновків, роздумів, аналізу. Вставили перероблений шматок чужого тексту - проаналізували. Цей спосіб боротьби допомагає навіть у війні з програмами типу Text.ru або Content-Watch, які рубають самостійні роботи, в яких багато рерайту (їм в нашому блозі присвячена стаття «Що робити, якщо ваша робота унікальна, а програма антиплагіату стверджує - ні?»). Чим більше самостійних висновків - тим нижчий відсоток рерайту. Проги затикаються і показують 80 - 100% унікальності.

Поєднання ж першої та другої стратегій дозволяє безкоштовно обійти антиплагіат ... хотілося б сказати - без особливих труднощів, але на ділі це не так. Праця досить велика. Але й результат вражає.

Стратегія 3. Клопітка Унікалізація. Від першої стратегії відрізняється набагато меншим застосуванням інтелекту. Глибока переробка тексту передбачає використання методів аналізу та синтезу. Якщо це для вас занадто складно, використовуйте такі методи підвищення унікальності тексту:

- Використання вставних конструкцій, епітетів;
- Підбір синонімів;
- Перестановку слів, фраз;
- Переставляємо абзаци і речення, зміна структури тексту.

Загалом, це рерайтинг. На відміну від глибокої переробки, унікалізація поверхнева.

Легким цей спосіб боротьби з програмами антиплагіату теж не назвеш, так як вони з кожним роком розумнішають і досить непогано обчислюють рерайт. Щоб знизити ризик палева, треба використовувати всі перераховані методи унікалізації навчальної роботи. Наприклад, тільки перестановка фраз відразу спалить вас перед Content-Watch і Text.ru, а Адвего Плагіатус виділить перероблене блакитним кольором.

Не працює сам по собі і метод розбавлення фраз епітетами, вступними словами і фразами (до того ж у навчальній роботі велика кількість епітетів не завжди виглядає доречним).

Підбір синонімів - хороший метод, але він недієвий при великій кількості наукової та професійної термінології. Ну і, сподіваємося, ви розумієте, що тупо використовувати автозаміну або словник синонімів взагалі не варто, інакше викладач ухохочется над цією маячнею.

Але комплексне використання методів унікалізації допомагає переробити роботу до більш-менш прийнятного відсотка унікальності. І, найголовніше, ця стратегія війни з Антиплагіат омдоступна навіть трієчнику. Правда, дуже сильному трієчнику.

Палімо фішку! Формули, статистику, таблиці, малюнками - програми антиплагіату їх пропустять. Адекватні викладачі самі рекомендують цей метод, так як зробити унікальними формули неможливо. Головне, не зловживайте.

Стратегія 4. Використання матеріалів, які непроіндексовані пошуковими системами. Спалитися тут можна тільки в тому випадку, якщо викладач сам близько знайомий з використаними вами матеріалами. Але якщо працювати акуратно і тирити не з одного тексту, а з декількох, та ще періодично вставляти особисті висновки - метод працює на ура.

Де брати непроіндексовані матеріали? У буржунеті, офлайнових бібліотеках, платних дисертаційних інтернет-каталогах. Як ми вже писали в статті «Як написати курсову на відмінно», це можуть бути:

- Переклади іноземних книг і статей;
- Ще неоцифровані матеріали, здобуті вами у бібліотеках;
- Дисертації з платних каталогів.

Але врахуйте, що класична програма Антиплагіат, заточена під навчальні та наукові роботи, веде перевірку не тільки по сторінках, проіндексованим Гуглом і Яндексом, але й по базах наукових матеріалів. Особливо обережно треба поводитися з матеріалами з дисертаційних залів і офлайнових бібліотек. І пам'ятайте, панове студенти: те, що ви знайшли підходящий матеріал в обласній або вузівській бібліотеці, не гарантує проходження антиплагіату!

Стратегія 5. Замовлення унікалізації на Курсова24. Найпростіший спосіб обійти антиплагіат ... хоча і не безкоштовний. З іншого боку, чи можна назвати інші стратегії боротьби за унікальність безкоштовними? Ви все одно чимось жертвуєте - не грошима, так силами і особистим часом.

Всі чотири стратегії, запропоновані нами, приведуть вас до перемоги. Але тільки в тому випадку, якщо ви будете серйозно, вдумливо трудитися. П'ята стратегія позбавить вас від турбот.

На Курсова24 можна замовити як написання курсової під ключ, так і унікалізацію вже скомпільованих вами текстів. Другий варіант дозволить трохи заощадити.

Ну і на закінчення нашого огляду стратегій війни з програмами антиплагіату попередимо від дурниць, які роблять багато студентів (і які іноді використовують початківці копірайтери, за що розплачуються репутацією). Обов'язково почитайте статті про недієві методи боротьби з Антиплагіатом і про те, як розводять лохів, продаючи безтолкові програми-кілери. Пам'ятайте: чим дешевше сир, тим більше в ньому пальмової олії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Курсова "Порівняльний аналіз вирішення етнічних конфліктів Росії та Бельгії"
ДИПЛОМ НА ЗАМОВЛЕННЯ
КОНТРОЛЬНІ НА ЗАМОВЛЕННЯ
Наукова стаття
22 поради вступникам до ВНЗ і першокурсникам
Як побороти страх перед іспитом?
Що таке конспект, або Про те, як позбавитися від безкінечного зазубрювання
Велике "переселення народів» або що треба знати про заселення в гуртожиток?
Навчання і підробіток. Як поєднати непоєднуване?
Оформлення реферату - як все зробити правильно?
Як захистити курсову на п'ять балів: 10 порад для студента
Як написати курсову на «відмінно»: 25 кроків до п'ятірки
Як вибрати наукового керівника: 10 типів гомо викладачікусів

1 коментар:

Сервис звонка с сайта RedConnect