Як вибрати наукового керівника: 10 типів гомо викладачікусів

Як выбрати наукового керівника?

Оцінка, отримана за курсову роботу, залежить не тільки від автора - студента або виконавця. Вибір наукового керівника безпосередньо впливає на якість курсової і підсумкову оцінку в заліковці. Іноді трапляються такі екземпляри викладачів, що хоч розірвися, виконуючи всі 25 умов написання курсової роботи на «відмінно», а всерівно четвірочку він випише з кислою пикою - як велике благодіяння. А в цей час інший викладач перегорне курсову - і жодного зауваження не зробить. Правда, на захисті можна і трієчку отримати, тому що цій милій людині на тебе відверто начхати ...

Де ж золота середина? Як вибрати нормального наукового керівника?

Перш за все потрібно розуміти, що залежить від вашого керівника:

  1. Допомога в написанні курсової. Корисні поради, рекомендації, консультації дійсно допомагають написати якісну курсову роботу. У адекватного викладача доопрацювання - це не причіпки, а корекція курсу.
  2. Вплив на підсумок захисту. У багатьох вузах, особливо на старших курсах, на захисті присутні й інші викладачі. Чим авторитетніший ваш науковий керівник - тим вище шансів, що вас не завалять.
  3. Вихід на диплом. Вже з третього курсу, а краще - раніше, потрібно задуматися про диплом. І визначитися з керівником, який доведе вас до дипломної захисту.
  4. Наукова кар'єра студента. У серйозних викладачів студенти беруть участь у конференціях, пишуть статті для наукових журналів. А значить, можуть отримати іменну стипендію або прокладати собі стежку в аспірантуру.

Які бувають наукові керівники


Викладачі бувають різними: розумними і дурними, добрими і злісними, вимогливими і пофігістичними. Ми виділили кілька основних типів.

Редиска (редиска в квадраті, редиска в кубі)

Основна характеристика цього товариша - надлишок merde в організмі. Він ображений на життя, відчуває себе недооціненим і відіграється на студентах. Найчастіше інтелектом не вражає, а тому «шибко розумні» відмінники викликають у нього гостру неприязнь. А ось двієчника-підлизу може взяти під своє заступництво.

Викладач-няшка

Демократичний і милий. Найчастіше - аспірант. Писати курсову у нього - одне задоволення ... От тільки на захисті може з'ясуватися, що ви вдвох написали якусь фігню. Авторитета «няшка» на кафедрі зазвичай не має, тому відвоювати для вас високу оцінку, швидше за все, не зможе. Йти з ним на диплом - самогубство.

Заслужений маразматик

Бронтозавр із заслугами, якого поважає весь факультет. Поважає, але в розрахунок не бере. Такий собі музейний експонат, якому спихають самих безперспективних студентів. Над якими він і знущається в міру свого маразму.

Бюрократ-придира

Цьому важливо, щоб все було оформлено за правилами. За неправильно оформлений список літератури зжере з потрохами. Загнобити за зайву крапку на титульному аркуші. А на сам зміст роботи йому зазвичай наплювати.

Рабовласник

На студента дивиться, як на робочу силу. Не особливо приховує, що використовує напрацювання з курсових і дипломів для своїх статей і монографій. Дуже любить студентів, готових перекладати матеріали з іноземних мов. У подяку своєму «негру» цілком може відвоювати на захисті високий бал.

Коммуністоліберал

Ідейна людина! Можливо, упертий коммі, можливо, записний "белоленточнік". Не виключено, що віруючий фанатик або войовничий атеїст. Спробуйте ляпнути щось, що розходиться з його думкою - і будете здавати свою курсову до посиніння. Якщо предмет гуманітарний, та ще якась історія чи філософія, висновки повинні відповідати переконанням керівника, інакше геморой здасться вам легкою нежиттю. Найцікавіше починається на захисті, коли ідейний супротивник вашого наукового керівника починає громити вашу позицію, відображену в курсовиків або дипломі ... Кращий вибір для тих, кому подобається бути між двох вогнів.

Інтелектуал-авторитет

Крутий викладач, у якого прагнуть писати відмінники, націлені на аспірантуру. Дуже вимогливий, але вимогливий у справі. Авторитет на кафедрі та факультеті дозволяє йому просувати своїх студентів і в спірних ситуаціях захищати від наїздів на захисті.

Інтелектуал-мрійник

Розумний, начитаний, але не від світу цього. Може років до сорока сидіти в старших викладачах, так і не захистивши кандидатську. У нього добре писати тим, хто захоплюється предметом. І не сильно засмутиться, якщо на захисті отримає трояк, не попаде на конференцію і в аспірантуру. Це ж суєта суєт!

Звичайні сірі миші

Складно сказати, як такі суб'єкти потрапляють в науковий світ, але ж потрапляють. Багато з них - хороші адміністратори, прекрасні дуполизи. Частина - представники професорських династій, що йдуть уторованим шляхом. Деякі - просто усидливі трудяги, зірок з неба не хапають, але завзятістю і занудством протискуються в аспірантуру, а потім - і в докторантуру. Кругозір обмежений, та й вимоги невисокі. Непоганий варіант для трієчника або хорошиста.

Пофігіст

Найвигідніший варіант, якщо курсова здається без захисту. Найнебезпечніший, якщо захист все-таки є. Пофігіст перегорне курсач, навіть не вдивляючись у літери. Йому можна здати інструкцію від пилососа. Йому реально пофіг, з якими навичками ви підійдете до п'ятого курсу, коли треба буде здавати диплом, а не рулон туалетного паперу.

Який викладач кращий?


Якщо ви націлені на високу оцінку, ідеальний науковий керівник повинен:

- Володіти знаннями предмета;
- Висловлювати зацікавленість в успіхах студента;
- Мати авторитет на кафедрі.

Але такі викладачі дістаються не кожному. У двієчниках і халявщиках вони не зацікавлені. За такого наукового керівника доведеться поборотися.

Хитрожопі студенти, готові до праці і оборони, непогано уживаються з рабовласниками. Особливо хитрожопі або ідейні - з коммуністолібералами. Захоплені - з інтелектуалами-мрійниками.

Тим, хто на високу оцінку не претендує, і бажає по максимуму заощадити сили, краще йти до сірої мишки, бюрократа, няшки і пофігіста.

Самі ж відстійні варіанти дістаються тим, хто згадує про курсову в кінці другого семестру. Що прийшли під кінець розпихують між редисками, маразматиками і іншими екземплярами вузівської фауни.

А ви можете доповнити цю класифікацію наукових керівників?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Корисна інформація для наших постійних клієнтів
Замовити дипломну роботу в Луцьку
Купити або замовити реферат в нас не складе ніяких труднощів!
Купити або замовити контрольну роботу в Луцьку можна швидко і недорого!
Магістерська робота: Передумови і чинники розвитку рекреаційного господарства Єврорегіону “Буг"
Курсова "Порівняльний аналіз вирішення етнічних конфліктів Росії та Бельгії"
ДИПЛОМ НА ЗАМОВЛЕННЯ
КОНТРОЛЬНІ НА ЗАМОВЛЕННЯ
Наукова стаття
22 поради вступникам до ВНЗ і першокурсникам
Як побороти страх перед іспитом?
Що таке конспект, або Про те, як позбавитися від безкінечного зазубрювання
Велике "переселення народів» або що треба знати про заселення в гуртожиток?
Навчання і підробіток. Як поєднати непоєднуване?
Оформлення реферату - як все зробити правильно?
Як захистити курсову на п'ять балів: 10 порад для студента
Як написати курсову на «відмінно»: 25 кроків до п'ятірки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect