Як захистити курсову на п'ять балів: 10 порад для студента

Як захистити курсову роботу на відмінно?

Здавалося б, для того, щоб отримати «відмінно» за курсову, треба всього лише якісно її написати. Насправді написати курсову - тільки півсправи. Її ще треба захистити! У деяких вузах студенти молодших курсів звільнені від захисту і отримують оцінки, здавши роботу викладачеві. Але курсу з третього (а подекуди і з першого) оцінки виставляються за підсумками захисту.

Навіщо потрібен цей етап? Захист курсової - це репетиція перед більш відповідальним виступом: захистом диплома. Мета заходу - навчити студентів:

1) писати промови і створювати презентації для захисту своєї роботи;
2) виразно знайомити аудиторію з підсумками своїх наукових пошуків;
3) лаконічно і аргументовано доносити свою позицію з теми;
4) не губитися, відповідаючи на питання по темі курсової роботи і відстоювати свою точку зору.

Як підготуватися до захисту?


Для того, щоб успішно захистити свою курсову, необхідно:

  1. Написати її на гідному рівні (рекомендуємо почитати статтю про те, як написати курсову на «відмінно»). По-перше, якщо ви не впораєтеся з написанням, вас можуть не допустити до захисту. По-друге, оцінка все одно на 90% залежить від наукового керівника. Зазвичай він вже приблизно уявляє, що вам поставити. Але все-таки залишається шанс завалити захист - або, навпаки, здивувати!
  2. Підготувати промову. Як мінімум - скомпілювати введення і висновок. Це програма-лайт, на «задовільно». Щоб виступити з блиском, потрібно коротко, але переконливо відобразити в захисній промові завдання, цілі, підсумки роботи. В ідеалі - продемонструвати свій науковий внесок у вивчення теми.
  3. Створити круту презентацію. Зараз мало який захист обходиться без цього елемента. Візуальний супровід підкреслює ваш серйозний підхід до захисту. Крім того, візуальний ряд легше сприймається аудиторією. Іноді якісна презентація витягує зовсім вже безнадійні роботи. Часто - додає бал. Якщо ви не дуже добре розбираєтеся в комп'ютерних програмах, можете розробити план презентації самі, а її оформлення замовити професіоналові на Kursova24. Можна замовити презентацію і «під ключ».
  4. Кілька разів прочитати промову, в ідеалі - вивчити напам'ять. Можна злегка підглядати в папку з промовою, але читати її від і до - краще не варто. Особливо поганенько виглядають студенти, які читають захисну промову мало не по складах, що роблять химерні наголоси («чорна металургія») і допускають помилки («... австралійський вчений Фрейд ...»). Це говорить про те, що курсову студент, швидше за все, писав не сам. І промову свою теж вперше бачить.
  5. Опонент на захист курсової зазвичай не призначається. Але якщо у вашому вузі практикується захист курсових за участю опонента, потрібно підготувати і гідну, але не агресивну відповідь. Ідеальний варіант - визнати частину незначних помилок і подякувати опоненту, а для решти зауважень придумати добротне виправдання. Не рекомендується "наїжджати" на опонента в стилі «сам дурень», особливо якщо він - аспірант або викладач. Собі дорожче.
  6. Розгорнуто і переконливо відповідати на питання аудиторії. Якщо ви замовили курсову на kursova24 - обов'язково прочитайте, що в ній написано. Саме на цьому етапі найбільш високий ризик завалити блискучу курсову, написану на замовлення. Бо викладачі не повні дурні.
  7. Роздати заздалегідь підготовлені питання своїм однокурсникам. Загалом, всі викладачі знають цей прийом, але ставляться лояльно. Це, як-ніяк, створює пожвавлення на захисті. А ви зможете підготувати чудові відповіді на ці питання і прикрити ними не надто вдалі. Природно, за позику віддяка - однокурсники теж дадуть вам свої питання. З боку такий захист виглядає дуже солідно: така зацікавленість серед студентів, розумні запитання, такі аргументовані відповіді!
  8. Вибрати викладача, який володіє достатнім авторитетом, щоб захистити вас, якщо що. Іноді на захисті курсової присутній тільки ваш науковий керівник зі своїм «виводком вихованців», але буває, що захист проходить для всієї кафедри відразу. Може виникнути ситуація, коли вас будуть валити, щоб напаскудити вашому керівнику. Або просто тому, що комусь треба поставити трійку, а ваш керівник-аспірант - найбезпечніший. Так що прочитайте статтю про те, як правильно вибирати собі наукового керівника.
  9. Додаткова порада - не наживати собі ворогів на кафедрі. На захисті вам можуть пригадати навіть папірець, запущений в препода на першому курсі. Він у вас вже не викладає, але на захист, гляди ж і з'явився. І, здається, підготував питання ...
  10. Постаратися пробитися на студентську конференцію. У ряді вузів кращі студенти виступають на цих конференціях з доповідями по темі курсової. Це зараховується як захист і гарантує п'ятірку.


А ви використовуєте ще які-небудь фішки на захисті?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Корисна інформація для наших постійних клієнтів
Замовити дипломну роботу в Луцьку
Купити або замовити реферат в нас не складе ніяких труднощів!
Купити або замовити контрольну роботу в Луцьку можна швидко і недорого!
Магістерська робота: Передумови і чинники розвитку рекреаційного господарства Єврорегіону “Буг"
Курсова "Порівняльний аналіз вирішення етнічних конфліктів Росії та Бельгії"
ДИПЛОМ НА ЗАМОВЛЕННЯ
КОНТРОЛЬНІ НА ЗАМОВЛЕННЯ
Наукова стаття
22 поради вступникам до ВНЗ і першокурсникам
Як побороти страх перед іспитом?
Що таке конспект, або Про те, як позбавитися від безкінечного зазубрювання
Велике "переселення народів» або що треба знати про заселення в гуртожиток?
Навчання і підробіток. Як поєднати непоєднуване?
Оформлення реферату - як все зробити правильно?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect