Навчання і підробіток. Як поєднати непоєднуване?

як поєднати роботу і навчання

Сьогодні студенту прожити тільки на стипендію складно, тому, починаючи з 2-3 курсу, багато з них займаються пошуком роботи. Це вихід або нонсенс? Ось кілька думок вголос на тему: як поєднати навчання з роботою? яка приносить гроші.

Навіщо студенту гроші?


Навіть якщо для подальшого життя дуже потрібна «корочка» та пріоритети були розставлені ще на перших курсах, з положенням «бідного студента» не треба миритися. Першокурсникам складно без проблем поєднувати навчання і роботу. У цей період студенти дуже завантажені, відбувається їх адаптація до студентського життя, що сильно відрізняється від навчання в школі. Буває багато відрахувань по неуспішності, тому щоб заробити собі «авторитет», потрібно не ухилятися від навчання і навіть не допускати можливостей не відвідувати заняття.

А ось другокурсники, уважно вивчивши розклад, можуть підшукувати собі постійний дохід. Додаткова робота не тільки дозволить розплатитися зі старими боргами і дасть можливість не влазити в нові, але й допоможе відчувати себе фінансово незалежно від батьків і держави. Щоб не економити на харчуванні, житлі, модному одязі, розвагах та інших радощах життя, можна відправитися на «заробітки».

Особливо гостро «фінансова проблема» стоїть перед студентами-платниками. Оплата за навчання може несподівано підвищитися, ні ваші батьки, ні ви до цього не будете підготовлені. Ось зайва «копійка» і стане в нагоді.

Навчання або досвід


Іноді студенти влаштовуються на роботу, щоб придбати практичні навички за фахом. Ідеально, якщо ваше нове робоче місце вимагає знань, які ви отримуєте у ВУЗі. Але якщо вас взяли на роботу, абсолютно відмінну від тієї, яку ви зможете виконувати після закінчення навчання, отриманий досвід все одно буде в нагоді. Адже для успішної діяльності в будь-якій сфері потрібна дисциплінованість, організованість, вміння працювати в колективі, а цим навичкам, як відомо, в університет не навчить.

Які можуть бути проблеми?


Існує два варіанти, які дозволяють вчитися і працювати паралельно:
  • домовитися про вибіркове відвідуванні занять з кожним викладачем в індивідуальному порядку;
  • оформити в деканаті вільне відвідування лекцій і семінарів офіційно.

Природно, навколо проблем студента Світ не крутиться, тому не всі викладачі зрадіють тому, що ви знайшли підробіток. Звичайно, багато хто піде вам назустріч, вітаючи ваше бажання отримати фінансову незалежність і практичні навики. Інші, щиро впевнені в тому, що студент повинен тільки вчитися, будуть категорично проти вашого працевлаштування.

Найчастіше викладачі не будуть перешкоджати вільному графіку відвідувань, якщо:
  • знання і успішність майбутнього «вільного птаха» не викликають сумнівів;
  • підшукує роботу студент, який навчається на старших курсах.

Щоб офіційно поєднувати роботу з набуттям знань, можна оформити вільне відвідування занять. Для цього потрібно дуже чітко й аргументовано пояснити в деканаті, навіщо вам потрібен вільний графік.

Після чого слід обговорити ситуацію, що склалася з кожним викладачем. Адже нікому не потрібні проблеми на заліку або іспиті, а від незгодних з твоїм рішенням викладачів чекати розуміння і поблажок не доведеться. Так що, якщо ви вирішили знайти роботу, не кидаючи навчання, то в першу чергу варто оцінити свої можливості. Адже часто подібна гонитва «за двома зайцями» не призводить ні до чого хорошого і чимось доведеться жертвувати.

Способи поєднання навчання і роботи


Студент, який остаточно вирішив отримати додатковий дохід, повинен врахувати деякі нюанси. Щоб здати сесію без проблем, необхідно знайти таку роботу, яка:
  • передбачає вільний робочий графік;
  • має вихідні;
  • пропонує трудитися неповний робочий день або часткову зайнятість;
  • оплачується відрядно і своєчасно.

Дуже важливо, щоб ваш начальник лояльно ставився до роботи студента і розумів його ситуацію. У випадку, коли начальник - тиран, що вимагає присутності співробітника на робочому місці «від дзвінка до дзвінка», такий варіант зайнятості краще не розглядати.

Якщо ви не впевнені, що ідеальна робота реально існує, можна розглянути кілька інших варіантів:
  1. Промоутер. Робота без вихідних і відпусток. Її переваги полягають у непоганому доході, зайнятості кілька годин на тиждень, погодинній оплаті. Ця робота не вимагає якихось особливих розумових або великих фізичних зусиль, допомагає знаходити нові знайомства і вчить спілкуванню.
  2. Кур'єр. Дуже відповідальна робота, що вимагає добре здоров'я і відмінну фізичну підготовку, хоча не потребує комунікативних навичок і не відбирає багато часу.
  3. Автор дипломних і курсових робіт. Робота на дому, дає необмежену кількість замовлень, надає можливість підлаштовувати свій робочий графік до режиму навчання і при цьому приносить непоганий дохід. Єдине - потрібна наявність Інтернету.

Це тільки декілька найбільш поширених варіантів працевлаштування студентів. При бажанні завжди можна знайти можливості поєднувати навчання і роботу без будь-яких втрат з вашого боку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Корисна інформація для наших постійних клієнтів
Замовити дипломну роботу в Луцьку
Купити або замовити реферат в нас не складе ніяких труднощів!
Купити або замовити контрольну роботу в Луцьку можна швидко і недорого!
Магістерська робота: Передумови і чинники розвитку рекреаційного господарства Єврорегіону “Буг"
Курсова "Порівняльний аналіз вирішення етнічних конфліктів Росії та Бельгії"
ДИПЛОМ НА ЗАМОВЛЕННЯ
КОНТРОЛЬНІ НА ЗАМОВЛЕННЯ
Наукова стаття
22 поради вступникам до ВНЗ і першокурсникам
Як побороти страх перед іспитом?
Що таке конспект, або Про те, як позбавитися від безкінечного зазубрювання
Велике "переселення народів» або що треба знати про заселення в гуртожиток?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect