Велике "переселення народів» або що треба знати про заселення в гуртожиток?

що потрібно знати про заселення в гуртожиток

Кімната в гуртожитку - про це мріють багато студентів. На жаль, вона не дається кожному автоматично. За право оселитися в гуртожитку треба серйозно поборотися.

Чотири кроки до заповітного місця


Бажане ліжко-місце одержують одиниці, але кожному претенденту на нього треба зробити кілька кроків до здійснення своєї мрії.

-   Для отримання в студентському гуртожитку кімнати необхідно на ім'я декана факультету написати заяву. У ній слід вказати, з якої причини ви хочете отримати місце і назвати категорію пільг, якими ви маєте право користуватися (якщо такі є). Зазвичай на пільгових умовах житло отримують сироти, студенти-біженці, діти з багатодітних сімей тощо.

-  Беріть активну участь у навчальному та суспільному життя вузу. Беріть участь у студентських конференціях, міжфакультетських конкурсах, спортивних вузівських змаганнях - все це може зіграти на вашу користь, коли буде розглядатися питання про заселення в гуртожиток. До речі, можна стати і старостою групи, зазвичай, ця категорія вузівських активістів отримує кімнату в першу чергу.

-   Не завадить і поцікавитися особистим життям своїх однокурсників. Часто студенти не проживають у гуртожитку після весілля або з'їжджають після переведення і, звичайно ж, після відрахування. Загалом, треба бути готовим, щоб в будь-який момент з усіма довідками-документами прямо відправитися до декана. Якщо ви встигнете першим, то прохання про заселення на звільнене місце може бути задоволено.

-  Можна, звичайно, заселитися нелегально. Будь-який комендант гуртожитку у своєму розпорядженні має кілька вільних резервних місць. Якщо з ним домовитися, то вам дадуть пожити на «пташиних правах». Однак це не заважає домагатися дозволу на заселення на офіційному рівні.

Отримавши заповітний куточок в гуртожитській кімнаті, не можна бути впевненим у тому, що це місце буде за вами на весь період навчання раз і назавжди. Право жити в гуртожитку закріплено договором на один рік, тому домагатися його треба щорічно. Так що це прекрасний стимул для відмінного навчання та активної громадської діяльності.

Новачкові про гуртожиток


Студентам, які вперше претендують на місце в гуртожитку потрібно обов'язково знати, що собою представляє цей заповітний «острів» студентського буття. Адже далеко не кожен зможе жити серед безлічі абсолютно різних людей. Для сором'язливих, легко схильних до стресів і нервових людей, можливо, це внесе в життя дискомфорт і безлад.

Але якщо ви все-таки вирішили заселитися, то повинні, хоча б приблизно, знати, що таке студентський гуртожиток:

Звичайно в кожному гуртожитку існує свій встановлений розпорядок і уклад життя, обумовлений «Правилами внутрішнього розпорядку», Статутом або ще якимись іншими документами. У ньому дуже докладно прописані всі права та обов'язки кожного мешканця, дотримуватися які всі повинен неухильно.

Гуртожиток має пропускний режим, тому в кожного володаря кімнати повинен бути на руках пропуск - або спеціальна магнітна картка, або звичайний папірець з фотографією. Саме така картка забезпечує вам право безперешкодного входу до гуртожитку, і в разі її втрати потрапити в свої «апартаменти» буде важко.

Студентські гуртожитки цілодобово не працюють. У більшості з них пропускний режим діє з 6 до 24 години. Якщо ви затримуєтеся після півночі, то додому можуть і не пропустити.

Спокійне і безконфліктне проживання серед студентів можливе при доброму ставленні з сусідами. Гуртожиток - це зовсім не означає, що все навколо спільне. Тому було б непогано, щоб кожен, хто проживає мав окрему тумбочку з замком, де можна покласти суто особисті речі, наприклад, мило, порошок або шампунь. Не завадить і окремий власний холодильник, куди, щоб не конфліктувати з сусідами, можна покласти їжу і продукти. Часто конфлікти трапляються через безлад в кімнаті. Позбутися цього допоможе графік чергувань, якщо строго його дотримуватися, то скандали на порожньому не з'являться.

Що треба взяти з собою?


Звичайно, це добре - взяти з собою запас консервів і локшини швидкого приготування. Але найголовніше - не забути перед заселенням захопити документи: паспорт, медичну довідку, дві фотографії для пропуску.

Другий за важливістю момент - забезпечити себе особистими гігієнічними засобами. Не забудьте взяти з собою зубну пасту і щітку, мочалку з милом, шампунь, порошок з тазиком та інші предмети особистої гігієни.

Не менш важливі дрібниці - нитки та голки. Треба пам'ятати і про аптечку і покласти туди всі найнеобхідніші вам ліки: від застуди, отруєння, знеболюючі, бинти і пластирі.

При поселенні в гуртожиток вас забезпечать необхідними меблями і постільними речами. Але ті, хто воліють спати на маминому простирадлі й укриватися бабусиним пледом, можуть їх захопити з собою.

Якщо ви захочете привезти з собою комп'ютер, мікрохвильовку, стереосистему, фен та інші електроприлади, то перш, ніж це зробити, ознайомтеся з правилами гуртожитку. Іноді багатьма приладами користуватися заборонено.

Загалом, щодо речей можна роздумувати неймовірно довго. Пам'ятайте, що ви будете жити в невеликій кімнаті не одні, тому краще взяти тільки найнеобхідніше на певний період часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Корисна інформація для наших постійних клієнтів
Замовити дипломну роботу в Луцьку
Купити або замовити реферат в нас не складе ніяких труднощів!
Купити або замовити контрольну роботу в Луцьку можна швидко і недорого!
Магістерська робота: Передумови і чинники розвитку рекреаційного господарства Єврорегіону “Буг"
Курсова "Порівняльний аналіз вирішення етнічних конфліктів Росії та Бельгії"
ДИПЛОМ НА ЗАМОВЛЕННЯ
КОНТРОЛЬНІ НА ЗАМОВЛЕННЯ
Наукова стаття
22 поради вступникам до ВНЗ і першокурсникам
Як побороти страх перед іспитом?
Що таке конспект, або Про те, як позбавитися від безкінечного зазубрювання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect