Як побороти страх перед іспитом?

поради для студента

Вас теж мучить страх і напруженість перед іспитами? Що робити? Розглянемо цей психологічний стан і дієві способи боротьби з ним.

Людське життя з себе представляє послідовність різноманітних іспитів. Ми часто змушені проходити «тест», щоб довести справжність нашого соціального статусу, фізичної підготовки, а також рівня знань.

1. Школяр перед контрольною.
2. Студент перед сесією.
3. Водій здає іспит на права.
4. Молодий льотчик перед першим вильотом.

Такі ситуації можна довго перераховувати, але об'єднує їх один і той же екзаменаційний стрес. Кожен студент в період сесії стикається з цим.

Неспокійні сон, відсутність апетиту, постійна тривога. лякаючі думки - типові симптоми страху перед іспитами. Такий стан сильно впливає на серцево-судинну і нервову систему.

ДУМКА ВЧЕНИХ


За даними вчених з Х'юстонської медичної школи, страх, який відчувають студенти перед іспитом, здатний порушувати генетичний апарат людини. Це, у свою чергу, підвищує ймовірність появи онкологічних захворювань.

Дослідники, тривалий час вивчаючи це питання, дійшли висновку, що іспити взагалі небажані з психогігієнічної точки зору.

Є й інша думка, яка стверджує, що іспити стимулюють мозкову діяльність, тим самим підвищуючи пізнавальну активність людини.

На думку Американського вченого Саразона, хто боїться іспиту, у того є більше шансів поліпшити свої досягнення, ніж у того, хто не бояться взагалі.

Але тут є одна умова - екзаменатор повинен доброзичливо ставитися до учня, більше хвалити і менше лаяти.

Що робити?


Кожна людина перед іспитом повинна сама для себе будувати оптимальну підготовчу стратегію. Для цього потрібно глибоко пізнати власний темперамент і особливості характеру.

Треба пам'ятати, що знижена самооцінка, у свою чергу, сприяє напрузі, тому є хороший спосіб підняти самооцінку перед іспитами.

З'явіться на іспит стильно і красиво одягненим.
«Друга шкіра» людини тим самим не тільки впливає на самооцінку студента, але і його самовпевненість визначає прихильність екзаменатора.

• Аутогенне тренування.
• Методи самонавіювання Джейкобсона і Куе.
• Релаксація.

Вищеназвані методи і прийоми допоможуть неспокійному студенту зняти основну напругу, тим самим в спокійних умовах підготуватися до іспиту. Неважко знайти літературу, де є докладна інструкція із застосування цих методів.

Успіхів!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Корисна інформація для наших постійних клієнтів
Замовити дипломну роботу в Луцьку
Купити або замовити реферат в нас не складе ніяких труднощів!
Купити або замовити контрольну роботу в Луцьку можна швидко і недорого!
Магістерська робота: Передумови і чинники розвитку рекреаційного господарства Єврорегіону “Буг"
Курсова "Порівняльний аналіз вирішення етнічних конфліктів Росії та Бельгії"
ДИПЛОМ НА ЗАМОВЛЕННЯ
КОНТРОЛЬНІ НА ЗАМОВЛЕННЯ
Наукова стаття
22 поради вступникам до ВНЗ і першокурсникам

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect