Студентські прикмети

студентські прикмети

Мало хто з студентів зізнається, що в житті вірить у прикмети. Але перед сесією буквально вся студентська братія стає забобонною. Віковий досвід свідчить, що навчання - навчанням, а до волі випадку й удачі треба ставитися довірливо. Навіть найзапекліший «ботанік», який знає відповіді на всі квитки, впевнений, що у важкий час посмішка Фортуни кожному не завадить. Які ж прикмети знає студентство?


Не можна мити голову перед іспитом


Кожен володар вищої освіти, збираючись на майбутню зустріч з приймаючим іспит викладачем, знає, що за день до цього не можна мити голову. Мовляв, всі отримані в коротенький період підготовки до іспиту знання можуть просто-напросто змитися разом з шампунем. Окремі студенти роблять собі невелике послаблення: перед іспитом з гуманітарних наук не миють праву половину голови, по точним - ліву. А прогульники і двієчники, щоб «замаслети» фортуну, перестають митися взагалі.

У студентському середовищі діє і аналогічна прикмета щодо стрижки волосся і нігтів. Вважається, разом з ними «відріжуть» всі знання. А хлопцям в цей день забороняється навіть голитися.


Треба доторкнутися до відмінника


По цій прийметі слід доторкнутися до людини, яка тільки що здала іспит на «відмінно». Можливо, тоді й двієчнику допоможуть залишки тієї позитивної енергії, яка ще не встигла випаруватися після успішної відповіді?


Пам'ятати про правило «лівої»


По цій прикметі в день іспиту треба обов'язково все робити лівою рукою або ногою. Вставати з лівої, чистити зуби або снідати теж тільки лівою. Ні в якому разі не можна помилитися, переступаючи поріг і закриваючи двері при виході з будинку. Перш, ніж заходити в аудиторію, треба, стоячи на лівій нозі, загадати оцінку і тільки потім переступити поріг аудиторії.

Не забувайте, що витягувати білет треба лівою рукою, стоячи перед екзаменаторським столом на лівій нозі. І звичайно, не перший-ліпший квиток, а конкретний. Це може бути на столі третій, п'ятий, сьомий або дев'ятий за рахунком листок (ці цифри вважаються на іспиті особливо щасливими). Любителі крайнощів можуть витягнути тринадцятий і при цьому прикрити праве око і дивитися на світ тільки лівим. Так, і шпаргалки повинні лежати в лівій кишені, але витягати їх треба правою рукою. А якщо щось переплутаєш, треба тричі плюнути через плече. Звичайно ж, ліве


Побажати удачі


«Ні пуху, ні пера!» - Це побажання старе, як світ, але з ним треба бути дуже обережним. Незважаючи на те, що всі впевнені - це щасливе напуття, деяким воно приносить невдачі. Так що тут треба діяти на свій розсуд.

Людина, яка проводжає студента на екзаменаційну «гільйотину», повинен побажати «Ні пуху, ні пера!», На що має надійти відповідь «До біса!». Ось тепер, відповівши тільки таким чином і гордо піднявши голову, студент може відправлятися здавати іспит. Перед вступними випробуваннями це побажання трохи видозмінюється - кажуть «Ні пуху, ні пера, ні двійки, ні кола!», Але відповісти треба точно також. Ось тільки слова повинні бути щирими, тільки тоді студента буде супроводжувати удача.


Ритуал задобрювання халяви


А ось ще один приклад з студентського фольклору, який відомий не тільки сучасним студентам. Колись цей ритуал перед іспитами виконували їхні батьки і, напевно, бабусі з дідусями. Навіть володарі червоної заліковки, яким «світить» червоний диплом, хоч раз, але брали участь у «полюванні халяви». Зате буде потім про що розповідати своїм нащадкам.

Все відбувається досить просто. У ніч перед днем ​​випробування студенти висовують заліковки або конспекти лекцій у кватирку і звуть: «Халява, прийди!». Після чого треба відразу ж закрити зошити і забути про них аж до самого іспиту. Інакше халява пропаде!

Найбільш забобонні додатково приманюють цю «примхливу мадам», поклавши для неї в кишені найдорожчі цукерки. Можна задобрити її і добрими вчинками, нехай навіть і незначними. Кажуть, багатьом такий ритуал допомагав.


Ще кілька студентських прикмет


Назвати всі студентські прикмети в одній статті практично неможливо. Наприклад, є така: перед іспитами не можна залишати відкритими конспекти, щоб не забулося те, що встиг вивчити. Або - треба покласти під подушку на ніч підручник з того предмету, який вранці будеш складати.

Часом студенти просять лаяти їх в той час, коли йде іспит. Але при цьому не можна вживати слова «дурень», «тупиця» і т.п. А перед виходом з дому слід обов'язково присісти «на доріжку» і покласти зошит з лекціями під себе.

Загалом, у студентському середовищі різних повір'їв і прикмет існує досить багато. І майже всі студенти їх свято дотримуються ... Але тільки під час сесії.


Як отримати другу вищу освіту?
Есе: «твір» для дорослих
5 порад тим, хто використовує шпаргалки
Чим реферат відрізняється від автореферату
Від солодощів дурнішають - ви в курсі?
Есе: правила написання
Про одну типовою помилку дипломних і курсових робіт
Види рефератів: Якими вони бувають?
Страхи випускників або як вступити до ВНЗ своєї мрії
Як підготуватися до іспиту за 1 день: Стратегія спринтера
Найпопулярніший психостимулятор - як він працює?
Як швидко підготуватися до іспиту: Стратегія стайєра
10 продуктів, які зроблять вас розумнішим

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect