10 продуктів, які зроблять вас розумнішим

10 продуктів, які зроблять вас розумнішими

Що зжерти, щоб написати курсову? Літрами пити каву? Лопати шоколадки? Це неправильні варіанти. Є інший шлях: щоденне вживання продуктів, які зроблять вас розумнішими в довгостроковій перспективі. Ось 10 продуктів, які покращують когнітивні та аналітичні здібності мозку:

1. Горіхи. З'їдайте в день 13 г горіхів - це оптимальна доза, яка гарантує поліпшення пам'яті і мислення. Калорійність цієї порції - близько 80 ккал. Цілими пакетиках тріскати арахіс та інші горішки не варто - ефект не підвищиться, а ось зайва вага з'явиться.

2. Сьомга, лосось. Докозаксаенова кислота, яка міститься у цій благородній рибі, змушує нейрони працювати більш ефективно. А мононенасичені жирні кислоти підсилюють вироблення нейромедіатора ацетилхоліну, що допомагає краще вчитися і краще запам'ятовувати.

продукти для мозку

3. Чорниця. Чарівна ягода, що поліпшує і зір, і короткочасну пам'ять. Має здатність повернути назад дегенеративні процеси, що торкнулися нервових клітин. Так, нервові клітини відновлюються!

Якщо вам здається, що ви подурнішали - з'їжте жменьку чорниці ...

4. Чорний шоколад. Вкусняшка, яка покращує кровопостачання мозку і робить людину розумнішою. А за рахунок «гормону щастя» робота стає не тільки ефективніша, але і приносить радість.

5. Авокадо. У його жирній м'якоті з легким горіховим присмаком містяться мононенасичені жирні кислоти, які захищають мозок і дають йому можливість працювати на максимальних обертах. До речі, це потужний енергетик, який забезпечує хорошу працездатність протягом декількох годин: енергія вивільняється рівномірно, а не вибуховим чином, як у солодощів.

6. Цільнозернисті продукти. Забезпечують рівномірне живлення мозку глюкозою. На відміну від швидких вуглеводів, забезпечують інтенсивну роботу мозку протягом декількох годин.

продукти щоб стати розумнішим

7. Брокколі. Один з найцінніших овочів на планеті. Холін покращує пам'ять, вітамін К - покращує когнітивні здібності мозку, а фолієва кислота допомагає працювати краще. Калорій, до речі, мінімум, що при сидячій роботі важливо.

Тикаєте по клавіатурі в повному депресняку? З'їжте брокколі!

8. Яйця. У них теж багато холіну, тому яєчний сніданок - дуже непоганий початок дня.

9. Оливкова олія - ​​це продукт для тих, хто хоче відсунути настання недоумства. Вважаєте, що поки вам рано думати про вікові деменції? Тоді просто заправляйте оливковою олією овочеві салатики, щоб зміцнити пам'ять.

10. Кокосова олія. У ній містяться тригліцериди. Звучить страшнувато? Коротше, це такі жирні кислоти, які «розплутують думки» і укріплюють нервову систему. Погодьтеся, під час авральною роботи або підготовки до сесії це саме те, від чого не варто відмовлятися.


Дистанційне навчання - що це таке?
Як отримати другу вищу освіту?
Есе: «твір» для дорослих
5 порад тим, хто використовує шпаргалки
Чим реферат відрізняється від автореферату
Від солодощів дурнішають - ви в курсі?
Есе: правила написання
Про одну типовою помилку дипломних і курсових робіт
Види рефератів: Якими вони бувають?
Страхи випускників або як вступити до ВНЗ своєї мрії
Як підготуватися до іспиту за 1 день: Стратегія спринтера
Найпопулярніший психостимулятор - як він працює?
Як швидко підготуватися до іспиту: Стратегія стайєра

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect