Від солодощів дурнішають - ви в курсі?

від солодощів дурнішають

Закидати в топку шоколадки, цукерки та інші солодощі - популярний метод підвищення працездатності в осіб інтелектуальної праці. Надходження глюкози на 10-15 хвилин забезпечує помітний сплеск енергії. Але в довгостроковій перспективі поїдання солодощів призводить до руйнування нейронних зв'язків у мозку. Коротше, будете багато їсти солодкого, панове студенти - подурнвшаєте.

Студенту, у якого від роботи мозку залежить якість роботи, варто придивитися до експериментів дослідників з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі. У цих експериментах брали участь дві групи білих щурів: одні пили чисту воду, інші - солодку. Вгадайте, яка група провалила тест на кмітливість?

Щури, які пили солодку воду, з лабіринту вибиралися з великими труднощами, ніж їх побратими, які ведуть здоровий спосіб життя. Так що тим, хто хоче бути розумнішим (або хоча б не дурним), варто скоротити вживання фруктози і сахарози.

Омега-3 замість цукру


Як же діють на мозок солодощі, чому вони роблять щурів і людей дурнішими? Вчені пояснюють це так: цукор руйнує жирну амінокислоту Омега-3, що призводить до погіршення когнітивних здібностей, мислення, пам'яті. Ця кислота захищає нейронні зв'язки мозку.

Для того, щоб стати розумнішим, треба більше їсти продуктів, що включають жири Омега-3 - наприклад, лосось. Шоколад купуйте темний, з великим вмістом какао і мінімальним вмістом цукру. А ось чистий рафінад - це абсолютно даремний і дуже шкідливий продукт, про який взагалі варто забути студенту, який хоче випереджати конкурентів в гонках по лабіринту.

Що таке конспект, або Про те, як позбавитися від безкінечного зазубрювання
Велике "переселення народів» або що треба знати про заселення в гуртожиток?
Навчання і підробіток. Як поєднати непоєднуване?
Оформлення реферату - як все зробити правильно?
Як захистити курсову на п'ять балів: 10 порад для студента
Як написати курсову на «відмінно»: 25 кроків до п'ятірки
Як вибрати наукового керівника: 10 типів гомо викладачікусів
Як обдурити антиплагіат: 5 стратегій боротьби
Дистанційне навчання - що це таке?
Як отримати другу вищу освіту?
Есе: «твір» для дорослих
5 порад тим, хто використовує шпаргалки
Чим реферат відрізняється від автореферату

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect