Як швидко підготуватися до іспиту: Стратегія стайєра

як краще підготуватися до іспиту

Як найкраще готуватися до іспиту? Хтось вважає, що приступати до підготовки потрібно на початку семестру, хтось вчить все в останню ніч, хтось обирає золоту середину: стаєрську стратегію. Іншими словами, починає готуватися до іспиту приблизно за тиждень до «години Х».

У порівнянні зі спринтерським передекзаменаційним забігом це, можна сказати, довга дистанція: за тиждень можна спокійно і без зайвого нервування вивчити всі квитки. З іншого боку, у стайєра, на відміну від зануди-марафонця, сильніший адреналіновий накал, що підстьобує до інтенсивного засвоєнню знань. Але можуть виникнути і проблеми:

- Перед сесією в бібліотеці розгрібають всі потрібні книги, навіть у читальному залі все потрібне на руках (не тільки ви згадали про насування апокаліпсису);
- Якщо ви недостатньо активно працювали під час семестру, зате активно відпочивали, доведеться терміново шукати конспекти прогуляних лекцій і матеріали до семінарів;
- Можливо, буде потрібно відпрацювати те, що прогуляли;
- Найгірше, якщо для допуску до іспиту треба здати реферат, есе або щось подібне, а у вас навіть кінь не валявся.

Все це слід враховувати, якщо ви майже весь семестр вчилися з прохолодою і взялися за розум тільки за 7-10 днів до іспиту. Але нічого, для справжнього студента немає нічого неможливого!


Як краще готуватися до іспиту: 17 порад для підвищення ефективності


Стайєрська стратегія передбачає швидку підготовку до іспиту: часу залишилося не так вже багато, треба брати себе за шкірку і саджати за підручники. Отже, рекомендації на тему, як підготуватися до іспиту за тиждень:

1. Складіть план підготовки, рівномірно розподіливши навантаження на той час, який є у вас в розпорядженні. Два дні залиште на форс-мажори. Якщо все йтиме за планом, присвятіть їх повторення вивченого.

2. Пробіжіться поглядом по екзаменаційним білетам, виділіть теми, які знаєте або хоча б маєте про них уявлення (ви ж не всі лекції та семінари прогулювали?). виділіть питання, в яких ви, як кажуть, ні в зуб ногою. Виходячи з цього, розподіліть час на підготовку.

3. Перевірте, чи є у вас матеріали для підготовки всіх квитків. З яких питань не вистачає лекцій та інших матеріалів? Виділіть ці теми як проблемні і в якості пріоритетів поставте в план пошук потрібної інформації: у бібліотеці, в Інтернеті, у однокурсників, старшокурсників, на Курсова24. Відчуваєте, що часу не вистачає? Ніхто з однокурсників не хоче ділитися матеріалами по семінарах? Терміново, не відкладаючи на останній день, замовляйте екзаменаційні білети на Курсова24. Необов'язково все, досить замовити проблемні. Поки студлансери їх готуватимуть, ви зможете спокійно вчити інші квитки.

4. Перевірте, чи є у вас допуск до іспиту або чи потрібно щось відпрацьовувати, писати який-небудь реферат, лабораторну ... Якщо треба - ставте в пріоритети і відразу ж приступайте до закриття прогалин! Можливо, є сенс звернутися за терміновою допомогою до нас на сайт.

5. Приступаючи до вивчення квитків, постарайтеся максимально використовувати знання, отримані протягом семестру. Згадуйте, напружуйте черепушку. Поменше тупого зубріння, більше вдумливого аналізу матеріалів. Так, часу не так вже й багато, але все-таки у вас не одна ніч перед іспитом, так що намагайтеся вникати в матеріал. Щоб швидко підготуватися до іспиту, використовуйте метод асоціацій, складайте схеми.

6. Не зациклюйтеся на одному питанні. У перші дні, коли здається, що попереду ще багато часу, виникає спокуса півдня вивчати одну тему. Тому потрібен план. А щоб з нього не вибиватися, можна використовувати таймер.

7. До речі, використання таймера добре допомагає сконцентруватися. Концентрація - це саме те, що вам зараз потрібно.

8. Звідси - наступний принцип: «Я в будиночку!». Щоб краще підготуватися до іспиту, попросіть сім'ю або сусідів по гуртожитку (залежно від того, де ви живете), щоб не відволікали. Так, і вимкніть, нарешті, скайп!

9. Вибирайтеся з будиночка, щоб разом з друзями перевірити один одного. Пограйте в екзаменатора та студента, міняючись ролями. Але не захоплюйтеся, це метод не стільки вивчення, скільки закріплення знань.

10. Враховуйте особисті біоритми. Ваші енергетичні резерви не безскінченні, а часу не так вже багато. У той час, коли ви на піку - вивчайте найскладніші теми, що потребують уваги і зосередженості. Періоди енергетичного спаду краще присвятити повторенню і вивченню додаткових матеріалів.

11. З мотивацією у стаєра справа йде непогано, так як їх підстьобує адреналіновий батіг. Але багато хто довго розгойдується, оскільки виникає спокуса залишити на останні дні. Ніяких «завтра» і «ще три дні»! Включайтеся в роботу згідно з планом, штрафуйте себе за малодушність і неробство. Нагороджуйте за чітке виконання і випередження плану. Включіть в підготовку ігрові елементи, ставитеся до підготовки іспиту як до проходження квесту у вашій улюбленій грі. Кожен вчинений квиток - знайдений артефакт. Зберіть всі артефакти, щоб здати іспит і прокачати скілл!

12. Бійтеся мультизадачності. Розпорошуючись на різні справи, ви знижуєте ефективність роботи. Набагато краще, якщо ви будете повністю занурюватися у вивчення конкретного питання, як в Маріанську западину. Вивчив - виринув на поверхню. Але не раніше.

13. Постарайтеся не готуватися паралельно до інших іспитів і заліків. Знову ж таки, щоб не обтяжувати мозок мультизадачність. Студенту-стаєру, на відміну від марафонця, потрібно вивчити весь матеріал протягом дуже обмеженого часу, тому краще займатися тільки підготовкою до одного іспиту, повністю на ньому сконцентрувавшись.

14. А ось спорту і прогулянкам можна і потрібно виділяти час навіть у цей тиждень напруженого навчання. 1-2 год. в день присвячуйте фізкультурі, прогулянкам на свіжому повітрі, фізичній праці. Це розвантажує мозок, перемикає на інший режим діяльності. Такий відпочинок під час інтенсивної підготовки до іспиту набагато корисніший, ніж читання, ігри і навіть перегляд фільмів. Книги, журнали, комп'ютер, Інтернет, телевізор так чи інакше вимагають обробки інформації, а значить - підключення інтелектуальних резервів мозку. Йому ж потрібно під час відпочинку розслаблятися.

15. Не перепрацьовуйте, йдіть до мети рівномірно. Обов'язково спіть по 7-9 годин на добу, ви ж не спринтер, якому потрібно вивчити за ніч тисячу китайських ієрогліфів. Недосипання загрожує втраті концентрації і зниженню інтелектуальних скілів.

16. Правильне харчування - обов'язково. Щоб не впасти в сонливе блаженство, не перевантажуйте шлунок. Але й голодувати не можна. Їжте корисні продукти, що стимулюють роботу мозку. Сніданок - обов'язковий, він заряджає енергією на весь день, задає тон роботі організму (включаючи мозок).

17. Упоратися зі стресом і тривожністю допоможуть медитація і дихальна гімнастика. До речі, ці заняття добре допомагають сконцентруватися. Налаштовуючись на навчання, застосовуйте аутогенний тренінг. У спрощеному вигляді - приблизно так: «Я розумний. Я кмітливий. У мене чудова пам'ять. Я впораюся з цим квестом!».


Як обдурити антиплагіат: 5 стратегій боротьби
Дистанційне навчання - що це таке?
Як отримати другу вищу освіту?
Есе: «твір» для дорослих
5 порад тим, хто використовує шпаргалки
Чим реферат відрізняється від автореферату
Від солодощів дурнішають - ви в курсі?
Есе: правила написання
Про одну типовою помилку дипломних і курсових робіт
Види рефератів: Якими вони бувають?
Страхи випускників або як вступити до ВНЗ своєї мрії
Як підготуватися до іспиту за 1 день: Стратегія спринтера
Найпопулярніший психостимулятор - як він працює?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect