Коли розпочати написання диплома?

 написання дипломної


Як же люблять студенти відкладати все на потім! Але з дипломом цей номер не пройде. Не вірте байкам про те, що диплом можна написати за ніч до захисту. Хоча б тому, що спочатку дипломну роботу, причому вже в готовому або майже готовому вигляді, потрібно продемонструвати на передзахисті.

Друга причина полягає в доробках, які обов'язково вимагатиме від вас будь-який розсудливий науковий керівник. Третя - в тому, що на більшості факультетів дипломна робота включає практичну (експериментальну частину). І якщо теорію можна написати за кілька днів, то практика зазвичай вимагає великих витрат часу.

Коли ж приступати до написання дипломної роботи? Скільки треба часу, щоб написати диплом?

Думай про диплом змолоду


Ідеальна стратегія написання диплома - марафонська. Це не іспит, до якого можна по-спринтерському підготуватися за ніч, і не реферат, який хороший автор напише вам за три години. На написання диплома офіційно виділяється цілий семестр - заключний. Але найкраще задуматися про диплом вже на третьому курсі і навіть на другому. В крайньому випадку - на четвертому. Чому?

Тому, що вам потрібно ще до п'ятого курсу визначитися з науковим керівником і вектором наукових інтересів. Навіть якщо чітко тема дипломної буде сформульована на п'ятому курсі (в процесі роботи вона навіть може змінюватися), в цілому вона повинна укладатися в напрямок, який ви присвятили свої курсові на 3-4 році навчання.

В ідеалі, ці курсові стають базисом або навіть окремими розділами для диплома. Це дозволяє написати його швидше і якісніше.

Участь студента, якому на п'ятому курсі в результаті форс-мажорних обставин змінюють наукового керівника, незавидна. Зазвичай всі «нормальні» викладачі до цього часу вже розібрані. Чому цьому моменту потрібно приділити дуже серйозну увагу, ми докладно пояснювали в статті «Як вибрати наукового керівника».

Який у вас план, товариш?


Дуже важливо розрахувати час, який буде потрібен на написання диплома, і додати до нього хоча б місяць на форс-мажори.

Написання дипломної роботи складається з наступних етапів (про які ми детально поговоримо в наступних статтях циклу «Як написати дипломну роботу»):
1. Вибір теми і загальне вивчення проблеми.
2. Складання плану (спочатку загального, потім тезового).
3. Збір інформації для теоретичної частини роботи (якщо необхідний переклад іноземних матеріалів - враховуйте цей момент).
4. Написання теоретичної частини (а також перевірка за допомогою систем антиплагіату і, при необхідності, доведення до потрібного відсотка унікальності).
5. Робота над практичною частиною дипломної роботи, яка складається з:
  а) проведення дослідження;
  б) обробки матеріалів.
6. Написання вступу і висновку.
7. Складання списку літератури та змісту, перевірка виносок, вичитування.
8. Оформлення дипломної роботи відповідно до Держстандарту.
9. Передзахист.
10. Можливо - внесення коригувань.
11. Роздруківка дипломної роботи в потрібній кількості примірників.
12. Написання промови для захисту, отримання рецензії, складання відповіді рецензента.

Чи зможете ви все це зробити за день? За тиждень? Думайте самі. Враховуйте, що на будь-якому етапі роботи викладач може внести свої зауваження.

Як розподілити час на написання диплома?


Оптимальний розподіл часу при написанні дипломної роботи передбачає, що:
  • до початку другого семестру на 5 курсі у вас вже зібрані основні матеріали для теоретичної частини;
  • до березня - квітня ви вже провели практичне дослідження;
  • до кінця квітня на чорновик написали дипломну роботу;
  • травень у вас присвячений дрібним доопрацюванням і оформленню.

На практиці, звичайно, значна частина студентів до квітня тільки прокидається ... А потім псує нерви і собі, і науковому керівнику, а іноді - і виконавцям, які взялися за термінове написання дипломної роботи.

Врахуйте, що навесні вартість написання дипломів на замовлення підвищується. Теоретично, досвідчений виконавець може написати диплом за тиждень, особливо по знайомій темі і без серйозних практичних досліджень. Але ...
  • По-перше, за терміновість зробить націнку в 50 - 100%.
  • По-друге, може постраждати якість (тому, якщо у вас форс-мажор, вибирайте досвідченого виконавця з високою репутацією, який дійсно вміє писати дипломи за тиждень).
  • По-третє, все одно закладайте час на доопрацювання. Який би прекрасний не був диплом, науковий керівник знайде до чого причепитися: робота в нього така.

А ось якщо ви замовите дипломну роботу на КУРСОВА24 восени або хоча б взимку, то й ціна буде помірною, і написаний диплом буде прекрасний.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect