Як написати основну частину курсової, дипломної роботи?

 основна частина дипломної роботи


Традиційно є поділ дипломних і курсових робіт - на теоретичну і практичну частини. Але є спеціальності, де мова йде про написання основної частини - загалом. Але і на тих спеціальностях, де існує поділ дослідження на практику і теорію, термін «основна частина дипломної роботи» теж вживається.

Основна частина - це найбільш масивна, об'ємна частина курсової або дипломної роботи. Вона займає 70-80% обсягу дослідження і включає від двох до п'яти розділів. Це центральна частина курсового або дипломного дослідження, в якій розкривається тема курсової або диплома, вирішується проблема дослідження. Незважаючи на те, що більшість тих, хто читає вашу працю (за винятком наукового керівника і рецензента, і то не факт) обмежаться вивченням вступу і висновку, саме в написанні основної частини знаходиться головний сенс вашої роботи.

В основній частині курсової, дипломної роботи описується процес досягнення мети і виконання завдань, поставлених у вступі, доводиться гіпотеза дослідження. Якщо робота носить повністю теоретичний характер, то основна частина присвячена аналізу даних і фактів з даної теми з аргументованим визначенням особистої позиції дослідника.


Структура основної частини


Структура основної частини курсової, дипломної роботи залежить від типу дослідження. Найчастіше основна частина ділиться на теоретичну і практичну - це поширений варіант, прийнятий на багатьох факультетах: наприклад, на економічних, педагогічних, психологічних спеціальностях.

Але буває, що в структурі дипломної роботи не виділяється практика як така. Такий підхід зустрічається на факультетах права, історії, філософії, політології та інш. У цьому випадку в основній частині курсової дипломної роботи, яка розділена на розділи за хронологічним або тематичним принципом, проводиться дослідження теорії питання з гармонійним включенням опрацьованих джерел. У ряді випадків ці джерела є архівні дослідження, так що, по суті, практика в цьому випадку нерозривно поєднується з теорією.

З іншого боку, буває, що основна частина роботи, навпаки, являє собою, вважай, одну тільки практику: таке буває, наприклад, в предметних дослідженнях, де вирішується якась складна задача (цей тип робіт зустрічається у математиків, фізиків). А на інженерних, архітектурних спеціальностях нерідко вся дипломна робота є проектом, де вся суть - у поданих кресленнях.

Як би там не було, основна частина - це і є ваше дослідження, обрамлене вступом і висновком, а також доповнене бібліографією, науково-довідковим апаратом і, можливо, додатками.

Ви вже з жахом прикидаєте масштаби майбутньої роботи? Покличте на допомогу дух сайту КУРСОВА24! Професійні джини і феї допоможуть вам впоратися з написанням основної частини і курсового, і дипломного дослідження. Витратьте пару хвилин на оформлення замовлення - і професійні виконавці можуть написати і один розділ, і всю основну частину, і навіть всю роботу загалом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect