Акліматизація в чужому місті. Поради першокурснику

акліматизація в чужому місті, поради першокурснику

Поступово на перший курс, людина потрапляє в нове середовище, абсолютно відмінну від того, де пройшли безтурботні шкільні роки. І переступити межу між школою і дорослим життям першокурснику часом буває не дуже просто. Звичайно, набагато легше увійти в новий ритм життя тим, з ким поруч знаходяться його батьки, друзі, знайомі. Але як же пройти процес акліматизації тому, хто переїхав в чуже місто?

Такі люди часто відчувають себе так, ніби знаходяться посеред величезної площі, де, крім них, нікого немає. Ні з ким поговорити, нікому відкрити душу, навіть у вихідний ні з ким зустрітися. Всі друзі залишилися там, у минулому, і тепер вирвався з-під маминого крила «новоспечений» студент відчуває дискомфорт і не розуміє, що він тут робить.

Свобода - це відповідальність


Перше, з чим стикаються першокурсники і що може збити студентів з пантелику - це свобода. Ніхто не змушує вчитися, ходити на заняття, готуватися до лабораторних та семінарських занять. Можна піддатися спокусам і проводити час безтурботно і весело, навіть не замислюючись про навчання. Але ця ілюзія швидко зникає, коли приходить перша сесія. Тому кожен повинен розуміти, що свобода - це не «вседозволеність». Потрібно нести відповідальність за кожен свій крок буквально з перших хвилин перебування в навчальному закладі.

«Недосвідчений» студент повинен зарекомендувати себе з позитивного боку і з першого курсу показати, що вступив до ВНЗ за знаннями. Відвідування лекцій, семінарів, відповідальне і старанне виконання іншої навчальної роботи повинні стати обов'язковими для першокурсника (хоча, звичайно, не тільки для нього). Як кажуть старшокурсники - на першому курсі студент працює на заліковку, щоб надалі вона працювала на студента.

Важливо відчути особливий ритм нового навчання і відмінність його від шкільних уроків з перших днів і отримувати від цього тільки позитивні і приємні емоції. Кому вдасться подолати всі студентські труднощі з високо піднятою головою, вистояти жорсткий перший курс і отримати в заліковці тільки позитивні позначки, тому надалі, як кажуть, буде «море по коліно».

Друзі - це важливо


Незважаючи на запаморочливий запах змін і солодкий смак свободи, першокурсник повинен навчитися вирішувати самостійно всі проблеми, з якими він зіткнеться щодня. Тому щоб звикання до студентського життя пройшло легше, потрібно налагоджувати контакти з оточуючими людьми.

Треба з самого початку побороти всю свою стисненість, замкнутість і невпевненість, налаштуватися на комунікабельність і знайомитися скрізь і з усіма, коли надається така можливість. Запам'ятовувати імена всіх своїх викладачів, налагоджувати відносини з однокурсниками і навіть знайти серед них друзів - все це допоможе відчувати себе впевненіше.

Навколишній світ не без добрих людей, і серед безлічі знайомих завжди знайдеться людина, готова прийти на допомогу і допомогти мудрою порадою. І якщо поруч немає люблячої мами або розважливого батька, то в будь-якому навчальному закладі або гуртожитку завжди працює соціальний педагог чи педагог-психолог, до яких у важку хвилину можна звернутися за допомогою.

Та й інші люди готові простягнути руку, підбадьорити і порадити. Головне тільки навчитися відрізняти потрібні поради від абсолютно непотрібних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Корисна інформація для наших постійних клієнтів
Замовити дипломну роботу в Луцьку
Купити або замовити реферат в нас не складе ніяких труднощів!
Купити або замовити контрольну роботу в Луцьку можна швидко і недорого!
Магістерська робота: Передумови і чинники розвитку рекреаційного господарства Єврорегіону “Буг"
Курсова "Порівняльний аналіз вирішення етнічних конфліктів Росії та Бельгії"
ДИПЛОМ НА ЗАМОВЛЕННЯ
КОНТРОЛЬНІ НА ЗАМОВЛЕННЯ
Наукова стаття
22 поради вступникам до ВНЗ і першокурсникам
Як побороти страх перед іспитом?
Що таке конспект, або Про те, як позбавитися від безкінечного зазубрювання
Велике "переселення народів» або що треба знати про заселення в гуртожиток?
Навчання і підробіток. Як поєднати непоєднуване?
Оформлення реферату - як все зробити правильно?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect