БАКАЛАВРСЬКА (словацькою мовою): Zefektívnenie toku vo firme (Раціоналізація потоку в фірмі)

 

Предмет: економіка, фінанси, бухгалтерський облік.
Тип роботи: дипломна, бакалаврська.
Унікальність тексту: 87%

V trhovej ekonomike trvalo udržateľné zlepšovanie organizácie, riadenia organizácie, hlavne výrobného procesu, efektívne využívanie finančných a materiálnych zdrojov, rezerv. Vytvorenie materiálových tokov surovín, zdrojov atď., ktoré sú potrebné pre bezproblémovú a efektívnu prevádzku produktu, ktoré podporujú obstarávacie orgány podniku. Hlavnou funkciou podporných orgánov spoločnosti je včasná, primeraná a primeraná dodávka produktov s potrebnými materiálmi správnej úplnosti a kvality.

Щоб отримати повний текст роботи звертайтесь за контактами, які є на сайті


OBSAH

Úvod

1. Charakteristika činnosti PJSC „Kyjevská továreň na cukrovinky

Roshen

2. Analýza množstva, výrobných nákladov a dodacích podmienok

3. Pokyny na vypracovanie

4. Analýza súčasného stavu organizácie a realizácie materiálových tokov v podniku

5. Výber a popis metód organizácie a racionalizácie materiálových tokov

6. Návrhy na zlepšenie materiálových tokov

7. Vyhodnotenie navrhnutých riešení

Záver

Referencie

DOPLNKY


Úvod

V trhovej ekonomike trvalo udržateľné zlepšovanie organizácie, riadenia organizácie, hlavne výrobného procesu, efektívne využívanie finančných a materiálnych zdrojov, rezerv. Vytvorenie materiálových tokov surovín, zdrojov atď., ktoré sú potrebné pre bezproblémovú a efektívnu prevádzku produktu, ktoré podporujú obstarávacie orgány podniku. Hlavnou funkciou podporných orgánov spoločnosti je včasná, primeraná a primeraná dodávka produktov s potrebnými materiálmi správnej úplnosti a kvality.

V poslednej dobe sa zvýšená pozornosť na dizajn moderných logistických centier spája s množstvom problémov v tejto oblasti, a to: nedostatok moderného vývoja, ako aj systematický prístup a vedecky podložená metodológia navrhovania, programy vo vývoji, projekty, akčné plány sú dočasný charakter, ktorý núti robiť subjektívne rozhodnutia bez zohľadnenia vplyvu mnohých faktorov vo všeobecnosti vedie k zníženiu účinnosti tohto procesu. Okrem toho existuje množstvo problémov, ktoré bránia realizácii akýchkoľvek projektov, medzi ktoré patrí nedostatočná informovanosť o nových technológiách a trhoch, chýbajúci integrovaný informačný systém, nedostatočne kvalifikovaný personál v riadení projektov, vysoká ekonomická rizikovosť projektov, nedostatočná informovanosť o nových technológiách a trhoch.

V tomto smere je pre konkurencieschopnosť podniku a udržanie jeho podielu na trhu veľmi dôležitý finančný a včasný nákup surovín a polotovarov.

Predmet výskumuje tvorba materiálových tokov v podniku.

Predmet štúdiapráca je zameraná na logistické procesy a materiálové toky v podniku a PJSC "Kyjevská továreň na cukrovinky" Roshen ".

Účel a ciele výskumu kurzu.Cieľom výskumu kurzu je získať praktické zručnosti pri navrhovaní materiálových tokov v podniku.

Na riešenie problémov súvisiacich s účelom výskumu kurzu musíte vyriešiť nasledujúce úlohy:

- charakteristiky PJSC "Kyjevská továreň na cukrovinky" Roshen "

- analýzy množstva, výrobných nákladov a dodacích podmienok

- vypracovať pokyny na vypracovanie

- analýza súčasného stavu organizácie a realizácie materiálových tokov v podniku

- výber a popis metód organizácie a racionalizácie materiálových tokov

- návrhy na zlepšenie materiálových tokov

- vyhodnotenie navrhovaných riešení

Výskumné metódy.Teoretickým a metodologickým základom štúdia boli základné ustanovenia logistiky, zákony a predpisy Ukrajiny, monografie, vedecké články domácich a zahraničných vedcov. V práci sú použité všeobecné vedecké aj špeciálne výskumné metódy.


Záver

Zásobovanie materiálom a materiálovými zdrojmi je základom obstarávacej logistiky. Ako jeden z druhov hospodárskej činnosti v oblasti obchodu je zameraná na plnenie funkcie obehu výrobných prostriedkov, pričom rozhodujúcim spôsobom ovplyvňuje ich efektívnosť. Úlohou obstarávacej logistiky v priemyselných podnikoch je najmä zisťovanie potreby materiálov, surovín, zariadení atď., hľadanie spôsobov, ako ju uspokojiť, organizovanie skladovania a riadenia zásob, sledovanie správneho a vhodného využívania tovaru, zdrojov. atď., čím sa podporujú úspory nákladov.

Prvoradou úlohou oddelenia obstarávania je študovať situáciu na trhu pre všetky materiálne zdroje používané spoločnosťou, posúdiť ich cenovú politiku nielen pre skúmanú spoločnosť, ale aj na trhu ako celku, určiť najvhodnejšiu pre vlastnou výrobnou formou obratu, optimalizovať úroveň zásob, znižovať s tým spojené náklady, ako sú skladovanie a doprava a obstarávanie.

Hlavnou úlohou obstarávacej logistiky je zabezpečiť organizáciu obstarávania a dodávky surovín, komponentov a pod. od dodávateľa k zákazníkovi s minimálnymi finančnými a časovými nákladmi, náležitá kvalita za dobrú cenu, vzhľadom na sortiment. Problém výberu dodávateľa zaujíma popredné miesto aj v organizácii dodávateľskej logistiky, pretože spolupráca so spoľahlivým a svedomitým partnerom má významný vplyv nielen na organizáciu obstarávania, ale pomáha predchádzať aj dodatočným nákladom, znižovať náklady na vlastnoručne vyrobený tovar.na podporu posilňovania konkurenčných pozícií na trhu. Správny prístup k riešeniu tohto problému ušetrí čas, peniaze a ľudské zdroje. Arzenál zásobovacej logistiky obsahuje niekoľko metód

Logistické centrum má tieto zóny: zóna vykládky, železničná rampa: vykládka vozidiel. Oblasť prijímania a odmietnutia: prijímanie tovaru podľa množstva a kvality; identifikácia tovaru; kontrola kvality nádob a obalov. Skladovacia plocha: stohovanie paliet, pohyb v rámci skladu; triedenie; výber paliet zo skladov. Oblasť akvizície: tvorba nákladových jednotiek, sortiment vybraného tovaru v súlade s objednávkami zákazníkov. Nárazníková zóna: dočasné uskladnenie rozložených paliet. Oblasť odchodu expedície: krátkodobé uskladnenie nákladových jednotiek pripravených na expedíciu, organizácia ich doručenia kupujúcemu. Oblasť zásielky, cestná rampa: nakladanie vozidiel.

Dôležitým logistickým rozhodnutím spoločnosti je určenie optimálnej dávky obstarávania vzhľadom na navrhované zľavy z objemu obstarávania a logistických nákladov spojených s nákupom, prepravou a skladovaním tovaru. Celkové ročné náklady budú zároveň vo výške 431,5 tisíc UAH, z toho obstarávacie náklady - 379,9 tisíc UAH, náklady na objednávku - 3 tisíc UAH a náklady na skladovanie - 48,5 tisíc UAH, čo je o 12 tisíc UAH lacnejšie ako prvá možnosť. . Keďže sklad stavebnej firmy vykonáva výrobné a marketingové aktivity, trh je horizontálny, geograficky rozptýlený, koncoví spotrebitelia majú tendenciu nakupovať tovar v malom množstve, tovar spĺňa štandardné potreby, vedenie firmy sa rozhodlo určiť optimálny počet servisných kanálov. v skladoch.


Referencie

1. Bazhyn II Nákupná logistika / І.І. Бажин. - K., 2014. - 256 s.

2. Balabanova, LV Obstarávacia logistika: Učebnica / LV Balabanova, AM Germanchuk. - V., 2014. - 120 s.

3. Butenko, NV Marketing: Učebnica / NV Butenko. - К.: Атіка, 2006.

4. ВаселевськийМ. Ekonomika logistických systémov: monografia / [M. Vaselevsky, I. Bilyk, O. Deinega a i.]; pre vyd. E. Krykavsky a S. Kubiv. –Ľvov: Ľvovská polytechnika, 2008. – 596s

5. Gadzhinsky AM Moderná kompozícia. Organizácia, technológie, riadenie ekonomiky a logistiky / А.М. Gadžinskij - K .: Prospekt, 2015.

6. Gromova OV Zlepšenie metód plánovania a návrhu logistického systému / OV Gromova, AP Ruban // Visnyk ekonomiky dopravy i promyslovosti. -2017. -Nie 60. -С. 133-140.

7. Gusinina AV Metódy štrukturálnej analýzy spotrebiteľov na trhu. Aktuálne otázky ekonomiky a manažmentu: zborník vedeckých prác mladých vedcov. - 2010. - VIP. 4. - S. 33–35.

8. Gutorov OI Logistika: učebnica. manuál /O.I. Gutorov, OI Lebedynska, NV Prozorová / Chark. nat. agrárny. un-t. - Charkov: City Press. 2011. - 322 s.

9. Dančenko OB Praktické aspekty reengineeringu podnikových procesov / O.B. Dančenko. - Kyjev: Vysoká škola ekonómie a práva "KROK", 2017. -238 s.

10. Denisenko MP Organizácia a dizajn logistických systémov: učebnica / MP Denisenko, PR Lekovets, LI Mikhailova. –K .: Centrum náučnej literatúry, 2010. –336 s.

11. Dzis AS Kyiv Confectionery Factory Roshen // Encyklopédia modernej Ukrajiny: elektronická verzia [online] / kap. redaktori: IM Dziuba, AI Zhukovsky, MG Zheleznyak atď.; NAS Ukrajiny, NTSh. Kyjev: Inštitút encyklopedického výskumu Národnej akadémie vied Ukrajiny, 2012. URL: https://esu.com.ua/search_articles.php?id=11232

12. Dunskaya AR, Zhaldak GP Cenová elasticita dopytu ako základ pre efektívne manažérske rozhodnutia. Globálne a národohospodárske problémy. Elektronická vedecká odborná publikácia. Mykolayiv National University pomenovaná po V.O. Suchomlinskij. - Číslo 10. 2016. - S. 12-16

13. Ekonomika podniku: učebnica. spôsobom. / за заг. vyd. LG Lipich. 2. pohľad. Východná Európa. nat. Univ. Lesya Ukrainka, 2014. 608 s.

14. Ekonomická teória / Edited by Predborsky VAK: Condor, 2003. 492 s.

15. Zagurský OM Manažment dodávateľského reťazca: učebnica. spôsobom. / О.М. Zagurský. –Bila Cerkva: Belotserkivdruk LLC, 2018. –416 s.

16. Správa revíznej komisie PJSC "Kyjevské cukrovinky" Roshen "za rok 2020. http://kcf.roshen.com/uploads/DDNDDDDD_NDDNDNDDDN_DDDNNNN_DD_2020_NND.pdf

17. Audítorská správa k individuálnej účtovnej závierke.Továreň na cukrovinky Roshen v Kyjeve v roku 2020.http://kcf.roshen.com/uploads/DDDNDDDND_DDNNDDNNN_ND_DDDDNNNN_DNDDDDDNDDDD_DDNDDDDDD_DNDDDDDD_DD_2020_NND_3.pdf

18. Ivaščenko OV Cenová elasticita dopytu a ponuky na trhu s obilím v regióne Charkov / О.В. Ivashchenko // Zbierka vedeckých prác Štátnej agrárnej univerzity Vinnytsia. - 2008. - VIP. 36. - S. 202-207.

19. Kovalenko KA Výskum metód konkurenčnej analýzy / KA Kovalenko // Manažment rozvoja. - 2012. - №11. - S. 84 - 87.

20. Konovalova O., Andrushchakevich T. SWOT analýza ako hlavný nástroj strategického riadenia, jeho výhody a nevýhody / O. Konovalova, T. Andrushchakevich [Elektronický zdroj]. - Režim prístupu:http://www.rusnauka.com/

21. Krause O. Marketingové nástroje na formovanie spotrebiteľského dopytu / O. Krause // Haličský ekonomický bulletin. - 2011. - No2 (31). - str.183-18

22. Krykavsky E. Logistika. Pre ekonómov: učebnica / E. Krykavsky. - Ľvov: Vydavateľstvo Ľvovskej polytechnickej národnej univerzity, 2004. –448 s

23. Marketingový manažment: učebnica. príručka pre univerzity / MI Belyavtsev, VN Vorobyov, SI Gritsenko [atď.]; pre hlavu vyd.: MI Belyavtseva, VN Vorobyov. - Kyjev: Centrum náučnej literatúry, 2006. - 407 s.

24. Matviychuk AV Analiz ta prognozuvannia rozvytku finansovo-ekonomichnykh system z vykorystannym nechitkoi logiki [Analýza a prognózovanie vývoja finančných a ekonomických systémov pomocou fuzzy logiky]. –K. : ЦНЛ, 2005. –206 с

25. Mikroekonómia: poznámky k prednáškam / zostavovatelia: Yu.M. Petrušenko, O.V. Dudkin, N.M. Kosťučenko. - Sumy: Sumy State University, 2013. - 206 s.

26. Mikroekonómia: Učebnica / Ed. AO Zadoi – D .: Národná banská univerzita, 2008. s. 220

27. Mikroekonómia: učebnica / [AP Наливайко, Л.А. Azmuk, P.G. Banshikovtain.]; veda. vyd. A.P. Nalejte. - К.: КНЕУ, 2011. 446 с.

28. ОкландерМ.А. Logistický systém podniku: monografia / MA Oklander – Odesa: Astroprint, 2004. – 312s.

29. Základy ekonomickej teórie: Učebnica / Pre všeobecné. vyd. Dr. Econ. vedy, prof. ĽS Ševčenko. - H.: Právo, 2008. - 448 s.

30. Oficiálna stránka Roshen.https://www.roshen.com/ru/o-roshen

31. Posylkina, OV Projektovanie logistických systémov: učebnica. spôsobom. / OV Posylkina, YM Derenskaya. –Charkov: NUPh, 2019. –234 s.

32. PJSC "Kyjevská továreň na cukrovinky" Roshen "https://smida.gov.ua/db/prof/00382125

33. Rešetilova TBC Marketingový výskum: učebnica: / T.B. Rešetilová, SM Dovgan; Ministerstvo školstva a vedy Ukrajiny, Nat. roh. un-t. - Elektrón. text. údajov. - Dnepropetrovsk: NMU, 2015. - 357 s.

34. Savitska NL Manažment dopytu: príručka vyučovacej metódy / P 71 NL Savitska, OM Pryadko. - H.: KhDUHT, 2016. - 197 s.

35. Charta Kyjevská továreň na cukrovinky "Roshen".http://kcf.roshen.com/uploads/DNDNNN_DNDD_DDDDNDDN_DD_DN_27.04.2021.pdf

36. Khmelevsky OV Odhad vplyvu ekonomického prostredia na formovanie ziskovosti priemyselných podnikov / OV Khmelevsky. -X. : Vydavateľstvo KhNU, 2009. –115 s.

37. Černenko OV Marketingový informačný systém: mechanizmus riadenia toku / OV Černenko // Bulletin Národnej univerzity "Ľvovská polytechnika". - 2012. - № 749. - S. 204-207.

38. Shashina MV Pidvyshchennia ziskovosť cukrárenského priemyslu / MV Shashina, VV Knyovets // Ekonomické štúdie Čierneho mora. - 2018. - Vip. 28 (1). - S. 148-151.

39. Шинкаренко, В.Г. Projektovanie logistických systémov: učebnica [Text] / VG Shinkarenko, IM AnankoKharkiv KhNADU, 2015.-286 s


ТАКОЖ ЦІКАВІ СТАТТІ:



Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect